Τα Χριστούγεννα της Αθήνας

Με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, η Αθήνα γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι «η Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης».

Από τις 8 μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου, η πλατεία Συντάγματος θα αποτελέσει το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, ενώ ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων. Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη φέτος φωταγωγήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι περισσότερες από 240, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Και φέτος η αλλαγή του έτους θα γίνει στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτος, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και μαζί θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 14 μεγάλες συναυλίες των μουσικών συνόλων του δήμου, στο Παλλάς. Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, με τον Μάριο Φραγκούλη, τα χρήματα θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ για την αγορά ενός ασθενοφόρου, ενώ στις 25 και 26 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη θα τραγουδήσουν για τους άστεγους της πόλης, όπως αναφέρει το naftemporiki. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για το παγοδρόμιο στην πλατεία Συντάγματος και τη μουσική σκηνή στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Athens