Αθανασίου για το γάμο των ομοφυλόφιλων : "Είμαστε μια χώρα που σέβεται τη φύση του ανθρώπου"

Στο ζήτημα του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα από το σύμφωνο συμβίωσης αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου δηλώνοντας σήμερα το πρωί ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το ζήτημα της υιοθέτησης του εξετάζοντας τις «συνέπειες» για την ελληνική κοινωνία και δεν θέλει να ενεργήσει υπό πίεση.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από την συγκεκριμένη κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών καθώς τόνισε «Είμαστε μια χώρα που σέβεται τις παραδόσεις και τη φύση του ανθρώπου».

Επιπλέον ανέφερε «Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο, μιλάει για άνδρα και γυναίκα. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία, ο γάμος».

Κατέληξε λέγοντας ότι, δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να το αντιμετωπίσει με ψυχραιμία.