ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Κατάργηση ΕΦΕΕ και αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια

Και θέσπιση ειδικού σώματος φύλαξης προτείνει η φοιτητική παράταξη της ΝΔ

της Μάρνυς Παπαματθαίου

Αναθεώρηση του άρθρου 16 και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, νέο εξεταστικό σύστημα, κατάργηση της ΕΦΕΕ με παράλληλη δημιουργία νέας φοιτητικής ένωσης και θέσπιση ειδικού σώματος φύλαξης στα ΑΕΙ πρότεινε η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Νέα Δημοκρατία) παρουσιάζοντας τη Δευτέρα τις θέσεις της για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκη Ιωαννίδη, τον γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανεπιστημίων κ. Αποστόλη Μπακόλα και τον γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ κ. Κώστα Μεϊντή.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα των καταλήψεων στα ΑΕΙ σχολιάζοντας μάλιστα ότι «συγκεκριμένες μειοψηφίες εκμεταλλεύονται την έλλειψη κανόνων για να κλείνουν τις σχολές και να εξυπηρετούν τους κομματικούς τους σκοπούς».

Ακόμη ζήτησε την επαναφορά της φοιτητικής εκπροσώπησης στα όργανα διοίκησης, ενώ τόνισε την ανάγκη «για θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να υπάρξει μεικτή χρηματοδότηση στα ιδρύματα τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από ιδιωτικές χορηγίες» αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο σχετικά με την έρευνα στα πανεπιστήμια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=655467