Προφυλακίσεις για πλαστά έγγραφα

Τρεις από τους 12 κατηγορούμενους, κρίθηκαν προφυλακισμένοι σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Από τους εννέα κατηγορούμενους, όλοι πακιστανικής καταγωγής, προφυλακίστηκαν ο 28χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης και άλλοι δύο οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν και οι στενοί συνεργάτες του. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μόνο σε έναν από αυτούς ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, ύψους 1.500 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, αφέθηκαν οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες χαρτοπωλείων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην οργάνωση, κι αυτό γιατί στα καταστήματά τους φέρεται να γίνονταν οι εκτυπώσεις των πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, στις εισαγγελικές Αρχές οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα που πωλούσε τα πλαστά έγγραφα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, οι εκτυπώσεις στα καταστήματά τους γίνονται από όλους τους πελάτες σε υπολογιστή και εκτυπωτή διαθέσιμο στο κοινό, χωρίς οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έγγραφα τα οποία τυπώνονται κάθε φορά και υποστήριξαν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν στις επιχειρήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τον 12ο κατηγορούμενο, Έλληνα υπάλληλο του ενός χαρτοπωλείου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς χρηματική εγγύηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ