Υπέρ του αγγελιόσημου πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και η επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα και την Τετάρτη ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, με τους πολιτικούς αρχηγούς Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο και Βασίλη Λεβέντη.

Όπως σημειώνει, όλοι -και με δημόσιες ανακοινώσεις τους- τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου ως «οιονεί εργοδοτική εισφορά», σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και υπέρ της διατήρησης και διασφάλισης του ασφαλιστικού Ταμείου του κλάδου. Συμφώνησαν επίσης ότι θα είναι δυσβάσταχτο βάρος για το Δημόσιο (1,7 δισ. ευρώ το χρόνο) τυχόν κατάργηση και μείωση του αγγελιόσημου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, υποστήριξαν ότι θα είναι πλήγμα για τη δημοκρατία και την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση του λαού, τυχόν πτωχοποίηση και εξαθλίωση των εργαζομένων του κλάδου, ενώ σημειώνεται ότι οι περισσότεροι συμφώνησαν και για την επέκταση του αγγελιόσημου στο διαδίκτυο, για την ασφάλιση των εργαζομένων στα portals.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, οι βουλευτές δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και των ΑΝ-ΕΛ σε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με το Προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και Προέδρους Ενώσεων Συντακτών, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου, της υπεράσπισης των Ταμείων και προσφέρθηκαν να συντάξουν σ/ν για διασφάλιση του πόρου αυτού, των συντάξεων και της υγείας.

Τέλος, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ να προηγηθεί ανοικτή διαβούλευση μαζί του, με τα Προεδρεία των συνδικαλιστικών φορέων μας, για το ασφαλιστικό και το αγγελιόσημο, πριν από την κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.