ΕΡΓΟΣΕ: «Λίφτινγκ» στον Σταθμό Λαρίσης

Ολοκληρώνεται η αποπεράτωση του προαστιακού

του Αχιλλέα Χεκίμογλου

Σε «λίφτινγκ» του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών θα προχωρήσει η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατήσει εργολαβία για την ολοκλήρωση των έργων του προαστιακού σιδηροδρόμου στον άξονα Πειραιάς – Αθήνα.

Πρόκειται για τις υπολειπόμενες εργασίες της σύμβασης του ΟΣΕ 994/2005, την οποία διέλυσε τον Φεβρουάριο του 2011 το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Ειδικότερα, η ΕΡΓΟΣΕ θα δημοπρατήσει τις υπολειπόμενες εργασίες υποδομής, επιδομής και ηλεκτροκίνησης στο τμήμα από τον Σταθμό Πειραιά έως την έξοδο του Σταθμού Αθηνών, οι οποίες έχουν μείνει ημιτελείς λόγω της διάλυσης της προηγούμενης εργολαβίας και με την ολοκλήρωση τους μπορούν να αποτελέσουν αυτοτελές λειτουργικό έργο.

Βασικό κομμάτι της εργολαβίας αποτελούν τα έργα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών, όπου προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις αποβάθρες του σταθμού, η μεγάλη υπόγεια διάβαση και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την ευκολότερη μετακίνηση των επιβατών.

Στην υπόγεια διάβαση θα υπάρχουν καταστήματα, κυλιόμενες κλίμακες και ανελκυστήρες, ενώ στις προσόψεις θα τοποθετηθούν γυψοσανίδες. Η υπάρχουσα παλιά πεζογέφυρα θα καθαιρεθεί, καθώς θα διακοπεί η λειτουργία των υφισταμένων γραμμών και ο επιβάτες θα διοχετεύονται από το ανατολικό τμήμα του σταθμού Λαρίσης στο δυτικό, μέσω ενός συνδυασμού ισόπεδης διάβασης και υπόγειας πεζοδιάβασης. Στη θέση της θα δημιουργηθεί νέα υπερυψωμένη μεταλλική πεζογέφυρα με ανελκυστήρες.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=654771