Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι

Απεργία διαρκείας για την υπεράσπιση του αγγελιόσημου, του μοναδικού πόρου των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών ταμείων, που απειλείται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Το απεργιακό πλαίσιο θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις, τις ημερομηνίες των οποίων θα συναποφασίσει αύριο Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ σημειώνει ότι με τις συναντήσεις που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο με τους αρχηγούς των κομμάτων αποφάσισε να καλέσει το απόγευμα της Δευτέρας σε κοινή σύσκεψη όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους.

«Η ΠΟΕΣΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υπεράσπιση της ελληνικής δημοσιογραφίας, της Δημοκρατίας και της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα ελευθεροτυπίας. Αποφάσισε επίσης στον αγώνα αυτό για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας» καταλήγει η δημοσιογραφική ομοσπονδία.