Μεγάλη «ψαριά» με λαθραία

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν βραδυνές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα τσιγάρα μεταφέρονταν με το Φ/Γ “ROSETTA” σημαίας Τανζανίας με επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, πλησίον του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου. Σε ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυνελέγησαν 2092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του εν λόγω Α/Κ σκάφους, τα οποία συνελήφθησαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αύλειο χώρο αγροικίας όπου σύμφωνα με το πλήρωμα του Α/Κ σκάφους θα εκφορτώνονταν ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν σταθμευμένα δύο φορτηγά οχήματα τα οποία διέθεταν ιμάντα φόρτωσης εμπορευμάτων με μηχανισμό και τρία  ακόμη άτομα τα οποία συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων ατόμων.