Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα

Ανοικτά θα είναι προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00 – 18:00. Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες -όπως αναφέρει- θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Δεν λείπουν ωστόσο οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο, την Κυριακή «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη κυριακάτική λειτουργία των καταστημάτων». Η ΟΙΥΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην αρχή της Ερμού.

Πηγή: naftemporiki