Βασανισμό καταγγέλει ο Χριστόδουλος Ξηρός

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, ζητά ο Χριστόδουλος Ξηρός, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε.

Στην αναφορά του καταγγέλλει τον βασανισμό του και την εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς αντιμετωπίζει «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

Ειδικότερα, ο Χρ. Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, υποστηρίζει ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Πηγή: ΑΠΕ