Ρυμουλκείται από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού πλοίο με 700 μετανάστες

Πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης – Μποφόρ, κύματα και σκοτάδι δυσχεραίνουν την επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης των περίπου 700 μεταναστών στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις» υπό σημαία Κιριμπάντι,το οποίο ρυμουλκείται από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Τα ξημερώματα έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Στο ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο έχει κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών.

Επιτόπου βρίσκεται η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται, επίσης, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πετάει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=653656