"Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο"…Ένας πρωτότυπος σχολικός διαγωνισμός!

Ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια» είναι γεγονός και πραγματοποιήθηκε από το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Τα βιντεάκια που δημιούργησαν οι μαθητές βραβεύτηκαν σε εκδήλωση του Κέντρου, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, τραβώντας δηλαδή βιντεάκια από κινητά τηλέφωνα και ψηφιακές κάμερες, σημερινοί μαθητές κατέγραψαν αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων για το σχολείο του χθες. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι συμμετοχές ήταν πολλές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το υλικό από τον Διαγωνισμό θα εμπλουτίσει το Μουσείο Προφορικής Ιστορίας του ΕΚΕΔΙΣΥ. Η Επιτροπή Κρίσης αποτελείται από τους: Θανάση Λάλα δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο
Μαλαφάντη Πανεπιστημιακό, Σήφη Μπουζάκη Πανεπιστημιακό, Γιώργο Καρατάσιο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Σταύρο Γρόσδο, Σχολικό Σύμβουλο, Χαράλαμπο Γεωργάκαινα, Εκπαιδευτικό.

Στην τελετή βράβευσης προσκεκλημένοι ήταν ο  ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής Λασιθίου, Ιωάννης Ιωσήφ Πλακιωτάκης, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η Αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων Μαρία Ηλιοπούλου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διοίκησης και Οικονομικών.

Την εκδήλωση του Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ παρέστη επίσης ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ο οποίος με την σειρά του βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς δεν ήταν άλλοι από τους μαθητές που τα δημιούργησαν, οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, γονείς αλλά και οι μεγάλοι πρωτεργάτες, παππούδες και γιαγιάδες, που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να είναι εκεί κοντά τους.

Την εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία της η ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Ολύνα Ξενοπούλου η οποία και βράβευσε μαθητές της Θεσσαλονίκης από όπου και η ίδια κατάγεται.

Ήταν μια άκρως συγκινητική και τρυφερή εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από πολλούς και αξίζει να επαναληφθεί και του χρόνου.

Η κ. Ολύνα Ξενοπούλου και ο κ. Χαράλαμπος Γεωργάκαινας κατά τη βράβευση

Ολίνα 1

 

Η κ. Ολύνα Ξενοπούλου

 

 

 

Ολίνα 3

 

Μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση

Ολίνα παιδια