Αύριο αναμένεται να καταθέσει στην δίκη της ΧΑ ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Αύριο αναμένεται να καταθέσει στην δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, που αποτελεί τον πρώτο μάρτυρα στην λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Η κατάθεση του πατέρα του μουσικού, εφόσον ξεκινήσει αύριο όπως έχει προγραμματιστεί, αναμένεται να γίνει απουσία της πλειονότητας των πρωτοκλασάτων στελεχών της Χ.Α. που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία στο Κερατσίνι».

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα θα γίνει υπό το βάρος της απόφασης της 29ης Ιουνίου, με την οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.