Ο ένας απαγωγέας έψαχνε «ζεστό χρήμα» για τον ΟΑΕΕ, ο άλλος σκεφτόταν την... προίκα της φοιτήτριας

«Το Βήμα» φέρνει στο φως τη δικογραφία: Η κρίση πανικού της ομήρου, τα βιβλία, η έρευνα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα σχέδια άλλων αρπαγών

του Βασίλη Λαμπρόπουλου

«Έχεις σκεφθεί μήπως παίρνουμε λεφτά από την προίκα του κοριτσιού;» Αυτό το ερώτημα φέρεται -σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα- να υπέβαλε ο ένας απαγωγέας στον άλλον σχετικά με την απαίτηση λύτρων ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την απελευθέρωση της 27χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα αρπαγής στις 31 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρίας. Ο πατέρας της νεαρής απαχθείσας, που τελικώς κατέβαλε 82.500 ευρώ, στους δράστες ήταν γαμπρός συνιδιοκτήτη ΠΑΕ της επαρχίας.

Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» υπάρχουν αναφορές στην πολυήμερη προετοιμασία της απαγωγής με παρακολουθήσεις της κοπέλας σε μπιραρία στο Χαλάνδρι αλλά και σε εμπλοκή του 25χρονου Αλβανού που εργαζόταν παλιότερα στη μάντρα αυτοκινήτων ενός από τους δράστες και ο οποίος φαίνεται να κλήθηκε από τη γειτονική χώρα ειδικά για αυτήν την αρπαγή.

Περιγράφεται ότι οι απαγωγείς είχαν εξετάσει να απαγάγουν και άλλα μέλη της οικογένειας του συνιδιοκτήτη της ΠΑΕ αλλά βρήκαν εμπόδιο τα μέτρα ασφαλείας που είχαν.

Υπήρχε και σχέδιο απαγωγής την καλοκαιρινή περίοδο, όμως τους εμπόδισε το ότι στο εξοχικό στη Λούτσα που είχε ορισθεί ως χώρος κράτησης της ομήρου θα πήγαινε συχνά για αναψυχή η ανυποψίαστη πεθερά του δράστη.

Ακόμη στη δικογραφία της υπόθεσης περιέχεται αναλυτική κατάθεση της φοιτήτριας για τον τρόπο απαγωγής και κράτησής της στη Λούτσα και για την «κρίση πανικού» που έπαθε. Ανάμεσα στα άλλα περιγράφει και συζήτηση που είχε επιχειρήσει να πιάσει μαζί της ένας από τους δράστες σχετικά με… παλιότερη ερωτική περιπέτειά του στη Μύκονο, με ταξίδια του στη Φλωρεντία, στη Βαρκελώνη αλλά και στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός ότι στο πλαίσιο των ερωτήσεων που της υπέβαλαν οι αστυνομικοί ήταν να τους περιγράψει ευκρινώς ποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς άκουγε στον χώρο κράτησής της.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=652521