Τρεις οι δράστες της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η πρόσφατη απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας Βαρβάρας Μητσιώνη.

του Πέτρου Στεφανή

κοπέλα είχε απαχθεί στις 31 Οκτωβρίου από την Κυψέλη και αφέθηκε ελεύθερη στις 9 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή, μετά την καταβολή λύτρων στους απαγωγείς.

Δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι τρία άτομα. Πρόκειται για 48χρονο υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας κι έναν 53χρονο από το Καζακστάν, ενώ αναζητείται ένας Αλβανός, ηλικίας 40-45 ετών, με το όνομα Αλέκος, που συμμετείχε στην αρπαγή της κοπέλας και είχε αναλάβει τη φύλαξή της στον χώρο όπου κρατούνταν.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να είχε ο 48χρονος, καθώς ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν είναι φίλος του πατέρα της φοιτήτριας. Στον εργασιακό του χώρο άκουσε για την 27χρονη και τον εφοπλιστή θείο της-Γιάννη Καϊμενάκη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ενώ με τον 53χρονο φίλο του αναζήτησαν και βρήκαν την κοπέλα μέσω Facebook.

Επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο οι δράστες σχεδίαζαν την απαγωγή της. Τελικά, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, την απήγαγαν στις 31 Οκτωβρίου έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη, στις 10.30 το βράδυ, την ώρα που κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό της για να πάει στη δουλειά της. Στη συμβολή των οδών Λαζαράτων και Τζουμαγιάς, την ακινητοποίησαν και δια της βίας την επιβίβασαν σε όχημά τους, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στις 2 Νοεμβρίου οι απαγωγείς επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της, Τάσο Μητσιώνη, και αξίωσαν αρχικά 10 εκατ. ευρώ. Το ίδιο βράδυ, κοντά στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας, άφησαν ιδιόχειρο σημείωμα της απαχθείσας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5180512/sth-gada-dyo-ypoptoi-gia-thn-apagwgh-ths-27xronhs/