Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Έκκληση στους πολίτες και τους επαγγελματίες να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων από τη Συρία απευθύνει το Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Τα είδη που χρειάζονται είναι φρυγανιές, μπισκότα, νερά, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα και κρέμες, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα παραλαμβάνει το προσωπικό του ΕΕΣ Τμήματος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του στο Λιμάνι (οδός Ν. Κουντουριώτη 10), από Δευτέρα έως Παρασκευή (9πμ-2 μμ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 531533,-4,-5).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κλιμάκια εθελοντών και υπαλλήλων του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ μεταβαίνουν καθημερινά στον Τελωνειακό Σταθμό Ειδομένης, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται εκεί, με προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, τα αποθέματα ΕΕΣ εξαντλούνται καθημερινά με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η επιτέλεση του ανθρωπιστικού έργου.