Πόρισμα-φωτιά του ΑΣΕΠ: Εκτός Δήμων όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις 27 παράνομες μονιμοποιήσεις που έγιναν στο Δήμο Δραπετσώνας και εκείνος με τη σειρά του άσκησε ποινικές διώξεις κατά των υπεύθυνων,  προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση για ανάκληση διορισμών και διακοπή μισθοδοσίας των επίορκων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ που επικαλείται το πόρισμα τους ΑΣΕΠ για τους επίορκους υπαλλήλους των δήμων, οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας κρίθηκαν με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού στις 4 Νοεμβρίου παράνομες και γι αυτό ζητήθηκε η ανάκληση των προσλήψεων. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Μάλιστα η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τις απολύσεις υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα και σε άλλους δήμους.

Τρεις από τις περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στη Δραπετσώνα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας του Εθνους αναφέρεται και σε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στο δήμο Δραπετσώνας με το Διάταγμα Παυλόπουλου την περίοδο 2004-2005.

  1. Ο υπάλληλος που επικαλούταν τρεις συμβάσεις με το Δήμο συνολικής διάρκειας 24 μηνών. Παρουσίασε δύο συμβάσεις με διακοπή μεταξύ τους που ξεπερνά τους 15 μήνες. Η αίτηση του απορρίφθηκε αλλά η τότε δημοτική αρχη υπέβαλε φάκελο προσθέτοντας ανύπαρκτη σύμβαση για να καλύψει το κενό.
  2. Γυναίκα υπάλληλος εμφάνισε δύο συμβάσεις με διακοπή μεταξύ τους διάρκειας 11 μηνών -κάτι που σήμαινε ότι δεν την κάλυπτε το διάταγμα Παυλόπουλου-. Η τότε δημοτική αρχή υπέβαλε τα χαρτιά της με πλαστές βεβαιώσεις ότι είχε απασχοληθεί στο μεσοδιάστημα.
  3. Ενας άλλος υπάλληλος κατέθεσε τα δικαιολογητικά που έδειχναν ότι καλύπτεται από το διάταγμα, ωστόσο… ξέχασε πως να ενημερώσει πως είχε υποβάλει αγωγή στο Πρωτοδικείο Πειραιώς με την οποία ομολογούσε πως το διάστημα 15-10-2003 – 30-11-2004 ήταν χωρίς εργασία.

Πηγή: Πόρισμα-φωτιά του ΑΣΕΠ: Εκτός Δήμων όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178363/porisma-fotia-toy-asep-ektos-dimon-osoi-monimopoiithikan-paranoma#ixzz3J1YGdjpF