Πάτρα -Κατέρρευσε 17χρονη μαθήτρια από την πείνα

Σοκαρισμένη είναι η Πάτρα με το νέο κρούσμα λιποθυμίας μαθήτριας από υποσιτισμό.

Μια 17χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» μετά την κατάρρευσή της στα χέρια της μητέρας της. Το περιστατικό έγινε πριν από μερικές ημέρες και το κορίτσι έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η κοπέλα έχει άλλα δύο αδέλφια, ενώ οι γονείς της είναι αγρότες, με τον πατέρα της να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το περιστατικό ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του Κώστα Ντάσιου, προέδρου της ομάδας Ολυμπιακός Πατρών, καθώς στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της ερασιτεχνικής ομάδας ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα της κοπέλας.

«Η μητέρα της εκλιπαρούσε για ένα πιάτο φαγητό. Η κόρη της νοσηλευόταν από ασιτία στο νοσοκομείο. Το σωματείο φυσικά και φροντίζει πλέον για τη σίτιση της οικογένειας. Ομως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πατραϊκό ραδιόφωνο «Γάμα», ενώ ανέφερε και ακόμη ένα λιποθυμικό επεισόδιο με ανήλικο υποσιτιζόμενο μαθητή στο σχολείο της κόρης του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Πάτρας, η 17χρονη έκρυβε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η οικογένειά της τόσο από τους συμμαθητές της, όσο και από τους καθηγητές της. Οπως λέγεται εκ των υστέρων, το οικογενειακό γεύμα περιελάμβανε μόνο χόρτα εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή: Πάτρα -Κατέρρευσε 17χρονη μαθήτρια από την πείνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178177/patra-katerreyse-17hroni-mathitria-apo-tin-peina#ixzz3IwfwueOj