Ρ.Δούρου: Υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις συντήρησης των οδικών δικτύων

Προγραμματικές συμβάσεις με αντικείμενο τη συντήρηση των οδικών δικτύων στη δυτική Αθήνα και του Δήμου Σαρωνικού, υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τους επικεφαλής των Δήμων.

Συγκεκριμένα, για το οδικό δίκτυο στη δυτική Αθήνα υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής και ο εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης. Το έργο θα εκτελεστεί σε δημοτικές οδούς ή τμήματα δημοτικών οδών των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Για το δίκτυο του Δήμου Σαρωνικού, υπέγραψε η κ. Δούρου και  ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γεώργιος Σοφρώνης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 199.020,46 ευρώ. Το έργο, που αφορά στην άμεση συντήρηση λόγω φθορών του υφιστάμενου οδοστρώματος, θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή της μελέτης και τις πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές που τη συνοδεύουν. Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση και πεζών και οχημάτων.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία όλων εκείνων των έργων υποδομής, και ειδικά των οδικών έργων, που συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και την προστασία πεζών και εποχούμενων