Περιστατικό ομοφοβίας-τρανσφοβίας; Πες το στην «Colour Youth»

Υπηρεσίες ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης σε όσους το επιθυμούν

Colour Youth

 

Της Όλγας Κλώντζα

«Κάνε την εμπειρία σου να μετρήσει ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία». Μια από τις πιο συχνές αντιδράσεις ατόμων που πέφτουν  θύματα ομοφοβικής ή τρανσφοβικής βίας είναι η απόκρυψη. «Αφού συνέβη, τι νόημα έχει να το πω; Δεν θέλω να το θυμάμαι» σκέφτονται, με αίσθημα άλλοτε ενοχής, άλλοτε ανεπεξέργαστου θυμού. Κι όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι σήμερα σε θέση να βοηθήσουν τα θύματα να αποδεχθούν γρηγορότερα και ουσιαστικά αυτό που τους συνέβη, να το διαχειριστούν. Έτσι, κάνουν την εμπειρία τους «όπλο» για τους ίδιους, αλλά και για άλλους, ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία.
«Όταν σε προσβάλλουν επειδή κρατιέστε χέρι χέρι στο δρόμο, όταν απειλείσαι λόγω της εμφάνισής σου, όταν φοβάσαι να δείξεις αυτό που πραγματικά είσαι… Πες το σ’ εμάς!» προτείνει η «Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας». Το έργο «Πες το σ’ εμάς» το οποίο υλοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση Colour Youth, επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου. Αφορά την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων κατά LGBTQ ανθρώπων, καθώς και την ψυχολογική και νομική υποστήριξή τους εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.
Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εντός της Περιφέρειας Αττικής από εξειδικευμένους επαγγελματίες, ενώ καταγράφονται και περιστατικά από μάρτυρες αυτών. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της φόρμας επικοινωνίας που διατίθεται στην ιστοσελίδα www.pestosemas.com.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=649438