Φορτσάκης: «Ο έλεγχος που γίνεται στην Κουμουνδούρου, δεν μπορεί να γίνει στο ΕΚΠΑ;»

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το ζήτημα της ελεγχόμενης εισόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τον πρύτανη του ιδρύματος να επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στα επεισόδια της Δευτέρας τρεις βουλευτές του.

Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης αναφέρθηκε στην είσοδο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πλήθος φοιτητών και εργαζομένων, ενώ παράλληλα εξήγησε και τις αιτίες της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί με τα σκουπίδια ειδικά στη Φιλοσοφική. Στο μεταξύ το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο έχει αμιγώς διοικητικές αρμοδιότητες, παραμένει υπό κατάληψη.

«Μπήκαν χωρίς άδεια»

Ο Θ. Φορτσάκης περιέγραψε πώς οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Μαντάς, Φωτίου και Αλεξόπουλος – εισήλθαν στο κτίριο. «Μπήκαν χωρίς άδεια και διευκόλυναν την είσοδο πολλών φοιτητών και εργαζόμενων του πανεπιστημίου».

«Το πρόβλημα δεν είναι η φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία security, καθώς αυτό είναι απόφαση της προηγούμενης πρυτανείας, η οποία εφάρμοσε τον νόμο. Το μόνο μέτρο που λάβαμε ήταν να ρωτάμε στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου το εξής “ποιος είσαι και πού πηγαίνεις;” Δηλαδή, αυτό που γίνεται στην Κουμουνδούρου, δεν μπορεί να γίνει στο ΕΚΠΑ;» αναρωτήθηκε ο Θ. Φορτσάκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5171804/fortsakhs-o-elegxos-poy-ginetai-sthn-koymoyndoyroy-den-mporei-na-ginei-sto-ekpa/