Τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα προβλέπει τροπολογία

Για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα το Υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει για δεύτερη χρονιά τη ρύθμιση που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρο το 2015 αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους. Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, έχει μεταβατικό χαρακτήρα (θα ισχύσει μόνο για το 2015) και ουσιαστικά απευθύνεται στους οδηγούς που έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς ακινησίας.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, όποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας, δεν θα πληρώσει τέλη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά μόνο για το διάστημα που θα μεσολαβεί από τον μήνα άρσης ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι, αν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας τον Ιούλιο, θα πληρώσει το 50% των ετήσιων τελών κυκλοφορίας καθώς θα μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για κάτι λιγότερο από έξι μήνες.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014.