Ανεπαρκής σίτιση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα

«Ανεπαρκής είναι η σίτιση των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα, αφού για ολόκληρη την εβδομάδα απουσίαζε από τη διατροφή τους το γάλα. Αλλά και το ψωμί δινόταν… με το δελτίο και δεν έφτανε για το δεκατιανό και το μεσημεριανό φαγητό» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους «Πολίτες του Βύρωνα».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται φαινόμενα “υποσιτισμού” τον τελευταίο χρόνο. Το διαιτολόγιο συχνά παραβιάζεται εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την προμήθεια των τροφίμων. Οι προμηθευτές πιέζουν με αυτόν τον τρόπο γιατί ο Δήμος και πιο συγκεκριμένα το Ν. Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών τους οφείλει χρήματα.

Την ίδια στιγμή οι γονείς πληρώνουν τροφεία και συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι ευθύνες της νέας δημοτικής αρχής είναι τεράστιες . Μπορεί να παρέλαβε έναν Δήμο υπερχρεωμένο, οι πολιτικές όμως που μέχρι σήμερα επιλέγει για να διαχειρίζεται την κατάσταση, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, αντιθέτως οδηγούν σε περαιτέρω όξυνσή τους. Η λύση βρίσκεται στην κατεύθυνση της διεκδίκησης έκτακτης οικονομικής στήριξης του Δήμου από την κεντρική εξουσία. Σε διαφορετική περίπτωση η ζωή των πολιτών, μικρών και μεγάλων, στον Δήμο Βύρωνα θα υποβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα όλο και περισσότερο.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και να πάρει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά τέτοια προβλήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς