Διαψεύδει ο Εισαγγελέας Αθηνών τη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι ψυχολόγος του ΟΚΑΝΑ

Με παρέμβασή της η Εισαγγελία Αθηνών διέψευσε την καταγγελία «ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ» για την Άννυ.

Το πρωί της Τετάρτης, μία γυναίκα που υποστήριξε ότι ονομάζεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ, δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι παρακολουθούσε το ζευγάρι επί τρία χρόνια και είχε επανειλημμένα ζητήσει να αρθεί η κηδεμονία του παιδιού, ωστόσο δεν εισακούστηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ίδια προχώρησε σε «αποκαλύψεις» σχετικά με το υποτιθέμενο ιατρικό ιστορικό του πατέρα της Αννυ, καθώς και για το εάν οι γονείς αγαπούσαν ή κακοποιούσαν το παιδί τους.

Λίγη ώρα αργότερα, παρενέβη η Εισαγγελία Αθηνών για να διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιου είδους καταγγελιών εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ προς τον αρμόδιο εισαγγελέα που να αφορούν την Αννυ. Παράλληλα, η Εισαγγελία Αθηνών διέψευσε ότι υπάρχει φάκελος για την οικογένεια του παιδιού στον ΟΚΑΝΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η Εισαγγελία Αθηνών τόνισε ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν διαθέτει ψυχίατρο με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου, ούτε υπάρχει εισαγγελέας με το επίθετο Σκανδαλάκης -όπως επικαλέστηκε η γυναίκα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι αποκαλύψεις της φερόμενης ως ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ

Το πρωί της Τετάρτης, η φερόμενη ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ Μαρία Καλογεροπούλου, που παρακολουθούσε τους γονείς της άτυχης Άννυ Μπορισόβα, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, κατήγγειλε πως «τρία χρόνια με είχε ορίσει το κράτος να παρακολουθώ το ζευγάρι και έχω κάνει τέσσερις ενστάσεις να γίνει άρση της κηδεμονίας και να παραμείνει το παιδί στη γιαγιά και τον παππού».

Στο ερώτημα γιατί δεν προχώρησε η άρση της κηδεμονίας η κ. Καλογεροπούλου απάντησε ότι ήταν θέμα του εισαγγελέα ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ, δεχόταν επισκέψεις από το ζευγάρι μέχρι πριν από 3 μήνες και πως ο πατέρας έπασχε από διπολική διαταραχή.

«Ο πατέρας παντελώς αδιάφορος για το παιδί. Η μητέρα ναι μεν το ήθελε το παιδάκι, αλλά πως το ήθελε. Να το μεγαλώνουν άλλοι, εκ του ασφαλούς και όποτε είναι επιλογή της να το βλέπει. Απορώ πως αυτό το παιδί, επέτρεψε η μητέρα, να έρθει στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καλογεροπούλου η οποία υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα της έλεγε η μητέρα της Άννυ ο πατροκτόνος κακοποιούσε το παιδί διαρκώς.

Σήμερα η μεταφορά του δράστη

Σήμερα ο 27χρονος από τη Βουλγαρία θα μεταχθεί στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου θα προφυλακιστεί. Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα, οπού ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

Εξαφάνισε κάθε ίχνος της 4χρονης Άννυ ο πατέρας της ανέφεραν οι αστυνομικοί

«Ούτε κόκαλο δεν θα βρεθεί! Είναι τόσο αποτρόπαιος και φρικιαστικός ο τρόπος που εξαφανίστηκε το παιδί», είπαν σήμερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ από τον 27χρονο Βούλγαρο πατέρα της.

Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του, που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Πάντως, αδιευκρίνιστος παραμένει ο τρόπος δολοφονίας του παιδιού. Ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι δεν το σκότωσε ο ίδιος, αλλά ότι το βρήκε νεκρό στο κρεβάτι του και πανικοβλήθηκε, γι’ αυτό και σχεδίασε και υλοποίησε τα επόμενα παρανοϊκά βήματά του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ 8 και 9 Απριλίου έως και την Κυριακή του Πάσχα (12/4), ο «Σάββας» άρχισε να εξαφανίζει το πτώμα της μικρής με ιδιαίτερο ειδεχθή τρόπο, «πρωτόγνωρο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για το εξωτερικό». Κατά τις πολύωρες ανακρίσεις, ο δράστης παραδέχτηκε μόνο ότι τεμάχισε το πτώμα. Στη συνέχεια το έβρασε και το σκόρπισε σε κάδους απορριμμάτων στην Αττική, όπου -σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.- δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι επρόκειτο για ανθρώπινα μέλη.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπαν, ότι στα παράθυρα του υπόγειου σπιτιού επί της Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας, ο δράστης είχε βάλει έως και πετσέτες στα παράθυρα, για να καλύπτει τους υδρατμούς την ώρα που έβραζε την τετράχρονη Άννυ! Αίμα του δράστη βρέθηκε σε μαχαίρι και στα σεντόνια του διαμερίσματος. Στους χώρους του βρέθηκε και αίμα της τετράχρονης. «Από τη στιγμή που βρέθηκε αίμα του παιδιού σε πολλά διαφορετικά σημεία του σπιτιού, πτώμα θεωρείται ότι υπάρχει, έστω και αν αυτό δεν έχει βρεθεί» εξήγησαν οι αστυνομικοί, εξ ου και σχημάτισαν σε βάρος του 27χρονου δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και οπλοχρησία (μαχαίρι).

Ο 27χρονος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε ποινική εμπλοκή για ναρκωτικά, επιχείρησε μάταια να αποτρέψει την 25χρονη από το να καταγγείλει την εξαφάνιση της τετράχρονης, όπως τελικά έγινε στις 24 Απριλίου στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας.

Πιο πριν, είχε φροντίσει να εξαφανίσει με ειδικά καθαριστικά τα ίχνη του από την υπόγεια κατοικία όπου διέμενε με το παιδί στο διάστημα που η μητέρα της μικρής ήταν στο εξωτερικό. Ηταν μάλιστα έτοιμος να αλλάξει και τα σιφόνια του σπιτιού, το οποίο τελικά έσπευσε να ξενοικιάσει.

Επιπλέον, στις 16-17 Απριλίου, λίγες μέρες μετά τις πράξεις του, ο δράστης έφτασε στο σημείο και να πουλήσει τα παιχνίδια (αυτοκινητάκι), το καρότσι και την κούνια της Άννυ, σ’ έναν Ρουμάνο καταστηματάρχη της περιοχής έναντι 55 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία κίνητρο του δράστη ήταν η ζήλια για τη φίλη του, τη μητέρα της Άννυ. Η 25χρονη Βουλγάρα είχε μεταβεί στη Γερμανία, όπου φίλος της είχε δώσει 12.000 ευρώ. Ο δράστης φοβόταν ότι η σύντροφός του θα έφευγε για τη Γερμανία και θα τον εγκατέλειπε, παίρνοντας μαζί της και το παιδί τους, ενώ θα έχανε και χρήματα που μέχρι τότε η 25χρονη συνήθιζε να του δίνει.

Οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν «αμετανόητο», «ήρεμο» και «νηφάλιο», καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει, όπως είπαν, είναι να μη χάσει τη σύντροφό του. Όπως ανέφεραν, ο 27χρονος συνήθιζε να κακοποιεί (όχι σεξουαλικά) και να χτυπά συστηματικά το άτυχο κοριτσάκι. «Τον χειμώνα, το έκανε μπάνιο με πολύ κρύο νερό και το παιδάκι ούρλιαζε» είπαν χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» το γεγονός ότι, μετά και την επιβαρυντική κατάθεση βούλγαρου φίλου του στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί λεπτομέρειες των πράξεών του, ο 27χρονος τελικά ομολόγησε την ενοχή του. «Χρειάστηκαν περισσότερες από 25 ώρες, σε τρεις διαφορετικές ανακρίσεις, προκειμένου να του αποσπάσουμε την ομολογία για τον τεμαχισμό του πτώματος» είπαν οι αστυνομικοί. «Είχαμε απελπιστεί, δεν περιμέναμε ότι υπήρχε περίπτωση να ομολογήσει» ανέφεραν.

Όπως εκτιμούν, από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η μητέρα της τετράχρονης δεν γνώριζε για τη δολοφονία της μικρής, αλλά έμαθε μόνο ότι το παιδί της χάθηκε, όταν η ίδια επέστρεψε στις 21 Απριλίου από ταξίδι της στη Γερμανία. Μόλις χθες, όπως είπαν, η 25χρονη ενημερώθηκε από αυτούς για τον θάνατο του κοριτσιού και δεν δείχνει να πιστεύει ακόμα ότι το παιδί της είναι νεκρό και μάλιστα τεμαχισμένο.Η σε βάρος της δικογραφία, πάντως, είναι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε θάνατο, καθώς και για ψευδορκία μάρτυρα.

Annu 1 Annu 2 Annu 3 Annu 4