Συγκέντρωση μεταλλωρύχων έξω από το Yπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης βρίσκονται αυτή την ώρα πάνω από 4.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής που έφτασαν με 82 λεωφορεία στην Αθήνα. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Πενταγώνου.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό. Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας, επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τα πούλμαν, μετά από την αποβίβαση των μεταλλωρύχων, κατευθύνονται προς το πάρκινγκ του κλειστού γηπέδου του Ταε Κβο Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, ενώ επιδιώκουν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, που θα μεταβούν στην Αθήνα. Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Αύριο, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

«Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον Πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική Γιώργος Χατζής. Όπως τονίζει, το ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι να πάρουν διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι συνεχίζεται η επένδυση, καθώς, όπως αναφέρει «είναι νόμιμη και από αυτή ζουν 2.000 εργαζόμενοι». Μάλιστα, κάνει λόγο για οικονομικό αλλά και πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι επιδίωξη των εργαζομένων είναι να δουλέψουν και όχι να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.