28η Οκτωβρίου: Όλα έτοιμα για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Δευτέρας (28/10) στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και των στρατιωτικών αρχών.

Την μεγαλειώδη παρέλαση θα παρακολουθήσει πλήθος κόσμου όπου από νωρίς έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται γύρω από την λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Λόγω των εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι τη λήξη της παρέλασης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης σε μια σειρά δρόμων, γύρω τον χώρο.

Η στρατιωτική παρέλαση στην συμπρωτεύουσα όπως και οι σχηματισμοί των αεροσκαφών αναμένεται να προκαλέσουν και πάλι περηφάνεια και θαυμασμό.

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο

Την κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ θα παραστεί και στην κατάθεση στεφάνου που θα γίνει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10.30 στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Την παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Πριν την στρατιωτική θα προηγηθεί η παρέλαση σχολείων, συλλόγων και φορέων, ενώ στη συνέχεια τα στρατιωτικά τμήματα, τα σώματα ασφαλείας και η μηχανοκίνητη παρέλαση αρμάτων.

Μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Οι παρελάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα θα γίνουν παρουσία πολιτικών εκπροσώπων, και της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να γιορταστεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε πόλεις και χωριά, με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και άλλων εκδηλώσεων.