Άστατος ο καιρός ενόψει Boris - Τι προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (13/9), στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Εξαιρετική προσοχή απαιτείται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού

Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις στα δυτικά, που θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία ενδέχεται να είναι ισχυρά. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με 3-4 βαθμούς χαμηλότερες τιμές στη δυτική Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, που ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με 3-4 βαθμούς χαμηλότερες τιμές στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός το πρωί, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, με ανέμους νότιους 4-5 μποφόρ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το βράδυ. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

  • Σάββατο: Τοπικές βροχές ή όμβροι στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικοί 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία σε πτώση, έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυριακή: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές, με νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-6 μποφόρ και θερμοκρασία σε πτώση, έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Δευτέρα: Λίγες τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-6 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
  • Τρίτη: Ασταθής καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι νοτιοανατολικοί στα δυτικά και βόρειοι στα ανατολικά, με θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.