Ζάκυνθος: Καταγγελία 14χρονου για bullying και ληστεία

Υπόθεση εκφοβισμού ανηλίκου με συνακόλουθη ληστεία στην Ζάκυνθο βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ένας 14χρονος προσήλθε στην Ασφάλεια Ζακύνθου συνοδευόμενος από τον πατέρα του και κατέθεσαν στοιχεία κατά 3 ανηλίκων, ηλικίας 14, 14 και 13 ετών, για bullying, άσκηση βίας και ληστείας κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φερόμενο ως θύμα προσκόμισε βίντεο, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι αποτρόπαιες πράξεις των τριών ανηλίκων.

Η δράση των τριών ανηλίκων αποκαλύφθηκε προχθές (3/9), όταν επιτέθηκαν σε κοινή θέα στην πλατεία Σολωμού στην πόλη της Ζακύνθου, στο 14χρονο θύμα τους, βρίζοντας και χτυπώντας το παιδί με χαστούκια, με σκοπό να του αποσπάσουν και πάλι το χαρτζιλίκι του.

Ωστόσο ένας από τους φίλους του θύματος κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό. Οι γονείς του θύματος μαζί με τον ανήλικο προσκόμισαν το επίμαχο βίντεο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανήλικοι εκβίαζαν τον 14χρονο για μήνες και του είχαν αποσπάσει συνολικά ποσό 300 ευρώ.

Μετά την κατάθεση των στοιχείων, η Ασφάλεια συνέλαβε τους γονείς των τριών δραστών με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και αύριο θα οδηγηθούν όλοι ενώπιον του Εισαγγελέα για να απολογηθούν.