Θάσος: Νεκρός εποχικός πυροσβέστης σε τροχαίο μετά από συνεχόμενη 24ωρη υπηρεσία

O εποχικός πυροσβέστης Ανδρέας Ανδρεάδης έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στη Θάσο μετά από συνεχόμενη 24ωρη υπηρεσία και χωρίς να έχει μεσολαβήσει ο χρόνος ανάπαυσης, που προβλέπεται μετά από 24ωρη υπηρεσία, καταγγέλλουν συνάδελφοί του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους οι εποχικοί πυροσβέστες:

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.
Ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμενος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. ( ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία ).

Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθως υπαρχει σορεια παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.

Κάποιοι θεωρούν πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τσιφλίκι τους, κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να είναι διοικητές και ταυτόχρονα ιδιοκτήτες κρεπερι, κάνοντας διανομή τρόφιμα για το μαγαζί τους με υπηρεσιακα αυτοκίνητα.

Κάποιοι θα χάσετε τον ύπνο σας…

Πλέον αναμένουμε την αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών το οποίο απ’ όσο ενημερωνομαστε έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση.

Υγ: Να χαίρεστε το Νέο Δόγμα σας άπαντες.

Συνάδελφε, καλό ταξίδι…».

Για το θάνατο του συναδέλφου τους Ανδρέα Ανδρεάδη αναφέρουν:

«Δυστυχώς η μεγάλη οικογένεια των Εποχικών Πυροσβεστών θρηνεί μια ακόμα απώλεια.

Ο συνάδελφος μας Ανδρέας Ανδρεάδης την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Την ίδια ώρα μας έρχονται καταγγελίες από συναδέλφους για εξαντλητικά ωράρια, καθώς ο συνάδελφος μας ήταν 24ωρη υπηρεσία και του ζητήθηκε να πάει εκ νέου μετά από λίγες ώρες, χωρίς να έχει λάβει τον χρόνο ανάπαυσης που προβλέπεται μετά από 24ωρη υπηρεσία».

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών έχει ήδη ενημερωθεί και θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διευκρινιστεί το αν και κατά πόσο τηρήθηκαν τα ωράρια καθώς αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, τότε μιλάμε για εγκληματική καταπάτηση εργασιακών ωραρίων με ευθύνη της διοίκησης Θάσου όπου υπηρετούσε.

Συνάδελφε, καλό ταξίδι…».