Λάρισα: Πήρε ξανά άδεια η επιχειρηματίας για το λούνα παρκ, στο οποίο είχε σκοτωθεί 13χρονη στον Αλμυρό

Άδεια εγκατάστασης παιχνιδιών στην ετήσια εμποροπανήγυρη της Λάρισας από τον τοπικό Δήμο η επιχειρηματίας που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το 2017 για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Το παράδοξο της υπόθεσης που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι ότι η άδεια δόθηκε παρά τον όρο στην προκήρυξη του διαγωνισμού που προέβλεπε ότι οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να προσκομίσουν «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Η εν λόγω επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ένα τέτοιο έγγραφο, αφού έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα που είχε γίνει το 2009 στη Χαλκίδα, με θύμα ένα, τότε, ένα κορίτσι ηλικίας 9 ετών.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 2019, από το ίδιο ακριβώς παιχνίδι έχασε τη ζωή της η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα, η οποία εκτινάχθηκε και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Για την υπόθεση αυτή η επιχειρηματίας είναι υπόδικη και έχει παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμα. Το βούλευμα, μάλιστα, αποκαλύπτει και μια αδιανόητη συμπεριφορά από μέρους της, που φτάνει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο θύμα, ισχυριζόμενη ότι το παιδί είχε ενεργήσει επιπόλαια και απερίσκεπτα, ενώ παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι είχε επιστρατεύσει ψευδομάρτυρα που είχε δηλώσει σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι είχε δει το παιδί να σηκώνεται όρθιο στο μηχάνημα για να χαιρετίσει φίλους της. Όταν ο ίδιος «μάρτυρας» κλήθηκε να καταθέσει, παρουσιάσθηκε με τον δικαστικό του συμπαραστάτη λόγω της βαριάς νοητικής του υστέρησης και παραδέχθηκε ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο σπίτι του.

Η υπόθεση του θανάτου της 13χρονης στον Αλμυρό Μαγνησίας που δεν έχει καν εισαχθεί σε δίκη, είχε πάρει, τότε, εκτενή δημοσιότητα και είχε αναδειχθεί και το προηγούμενο ατύχημα για το οποίο η δικαστική κρίση έχει τελεσιδικήσει, κρίνοντας την 78xρονη σήμερα επιχειρηματία αμετάκλητα ένοχη.

Ο δήμος Λάρισας όμως της έδωσε προχθές (Τετάρτη, 28/8) κανονικά την άδεια εγκατάστασης παιχνιδιών στην ετήσια εμποροπανήγυρη που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου, αφού η 78χρονη σήμερα επιχειρηματίας κρίθηκε πλειοδότρια.

Με πληροφορίες από ΠρώτοΘέμα, ieidiseis.gr