ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο εμφύλιος - Κάλπες ζητούν οι «87»

Την τακτική “δεν φεύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, παλεύουμε για να αλλάξει η πολιτική πορεία του” προτάσσει η ομάδα των “87”, κλείνοντας κάθε συζήτηση περί άμεσης αποχώρησής τους είτε από το κόμμα, είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κάλπης. Προφανώς με εσωκομματικές εκλογές» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη χθες το βράδυ στο Action24.

«Πρέπει ο ίδιος να πάρει την ευθύνη και αυτό να λειτουργήσει λυτρωτικά… Να σταματήσουμε να λέμε ποιος θα κάνει ή δεν θα κάνει μομφή. Να πάρει την ευθύνη ενός προέδρου και να δώσει λύση» είπε στη συνέχεια η βουλευτής Άρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Η έμμεση απάντηση των πρ0εδρικών κύκλων ήρθε από τη Βούλα Κεχαγιά. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Η πρόθεση του κ. Κασσελάκη είναι να ενώσει. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη εκλογική διαδικασία, αυτό όμως ίσως και να μην μπορεί να αποφευχθεί. Αν κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος».

Κάλπες και βεβαιότητες

Στο κοινοβουλευτικό τοπίο με 34 βουλευτές πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει την «ανάσα» του ΠΑΣΟΚ που υπολείπεται μόλις δυο έδρες. Η καρέκλα της αξιωματικής αντιπολίτευση αρχίζει να «τρίζει», καθώς με λίγες ακόμα κρίσεις το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη θα βρεθεί να χάνει ένα κεκτημένο που διατηρεί από το 2012.

Επίσης μια ακόμη προσφυγή στις κάλπες δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς αρκετός κόσμος έχει κουραστεί από τις συνεχείς κάλπες. Και σε εθνικό, αλλά και σε κομματικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από Documentonews.gr, ΕΡΤ, Euro2day