Έγραψε ιστορία ο Καραλής - Συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ

Tη χρονιά της ζωής του φαίνεται ότι διανύει ο δημοφιλής Εμμανουήλ Καραλής, καθώς, μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατάφερε να σπάσει και το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε στο Diamond League της Σιλεσίας, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μέτρα.

Ο φοβερός Μανόλο πέρασε με την πρώτη τα 5.62, τα 5.72 και τα 5.82, με τη δεύτερη τα 5.92, ενώ χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει και τα 6 μέτρα και να βελτιώσει κατά 7 εκατοστά την καλύτερή του επίδοση!

Είναι, πλέον, ο πρώτος Έλληνας επικοντιστής που καταφέρνει να περάσει τα 6 μέτρα.

Ξανά παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις

Μόλις 20 ημέρες «άντεξε» το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ, που πέτυχε ο Μόντο Ντουπλάντις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σουηδός σουπερστάρ του στίβου ξεπέρασε τα 6 μέτρα και 26 εκατοστά στο μίτινγκ της σειράς Diamond League, στο Χορζόφ της Πολωνίας, και βελτίωσε το 6,25μ. που είχε σημειώσει στις 5 Αυγούστου στο Παρίσι.

Πρόκειται για το 10ο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει ο Ντουμπλάντις από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξανά επί πολωνικού εδάφους (στο Τορούν συγκεκριμένα) έκανε 6,17μ. και ξεπέρασε το 6,16μ. του Ρενό Λαβιλενί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, CNN