Μαγνησία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (24/8), ο θάνατος τουρίστριας στη Μαγνησία, αφού αναμένεται να διερευνηθεί αν υπάρχει κακουργηματικό ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος, εφόσον δεν ήταν ανοιχτό το αγροτικό ιατρείο του Δήμου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η Εισαγγελία ζήτησε από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη να εξετάσει όλες τις πτυχές του τραγικού συμβάντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει όντως θέμα με τη μη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου στην Ανάβρα, με τον Δήμο Αλμυρού σε ανακοίνωσή του να υποστηρίζει ότι ο τοποθετημένος εκεί γιατρός εμφανίζεται σπανίως, καθώς μετακινείται στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, προκειμένου να παρέχει εκεί τις υπηρεσίες του.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν τόσο οι οικείοι της άτυχης ηλικιωμένης που κατέληξε, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, αλλά θα εξεταστεί και ο ιατρικός φάκελος της ηλικιωμένης. Παράλληλα, θα διερευνηθεί το καθεστώς λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου, για να φανεί αν υπάρχει κάποια ευθύνη της 5ης ΥΠΕ ή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού. Ο Πταισματοδίκης είναι αυτός που καλείται να αναλάβει τη συλλογή όλου του υλικού, λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα που μπορεί να προκύψει, ωστόσο δεν κρίνεται κανείς ύποπτος περί ευθυνών αυτήν τη στιγμή.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έπαθε ανακοπή την Κυριακή»

Σάλος στο μεταξύ προκλήθηκε, την Παρασκευή (23/8), από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, για την τουρίστρια που πέθανε στη Μαγνησία αφού υποστήριξε ότι «λογικό να μην υπήρχε γιατρός σε περιφερειακό ιατρείο την Κυριακή».

Χαρακτηριστικά, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα το περιστατικό έγινε Κυριακή. Από την ίδρυση του ΕΣΥ, δεν προβλέπεται γιατρός σε περιφερειακό ιατρείο το Σαββατοκύριακο. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας άρα εκείνη την ημέρα δεν έγινε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως. Παρά ταύτα, το σύστημα λειτούργησε. Η νοσηλεύτρια από το περιφερειακό ιατρείο πήγε με όλο τον εξοπλισμό για να κάνει ΚΑΡΠΑ στα τρία λεπτά. Δυστυχώς, η κυρία είχε πάθει μια πολύ βαριά ανακοπή. Το ασθενοφόρο έφτασε από τον Δομοκό σε 20 λεπτά. Δεν μπορούσε να σωθεί. Εάν στην κοινή γνώμη μένει η εικόνα ότι πέθανε μία τουρίστρια γιατί δεν υπήρχε γιατρός, αυτό είναι ψέμα. Δεν πέθανε για αυτό. Αυτό βλάπτει το ΕΣΥ, βλάπτει και την Ελλάδα».