Κωμικός Πλεύρης κατά της ελευθερίας έκφρασης:

Με μία τουλάχιστον κωμική τοποθέτηση από τον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως θα προτείνει με το άνοιγμα της Βουλής τη θέσπιση της αυτόματης ενεργοποίησης της διαδικασίας του αυτοφώρου κατά όσων χρησιμοποιούν τον όρο μπάτσος.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και συνήγορος υπεράσπισης μελών της ΕΛ.ΑΣ σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου (μέχρι να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Υγείας), τόνισε πως θα εισηγηθεί ο όρος «μπάτσος» να κινεί απευθείας αυτόφωρο ποινικό αδίκημα.

«Η χρησιμοποίηση του όρου ¨μπάτσου¨ έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της ΝΔ και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος ¨μπάτσος¨ απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά. Πρέπει πλέον οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπου του αναρχικού ή οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών» είπε ο κ. Πλεύρης, ενώ στο ερώτημα αν είναι υπερβολική η πρωτοβουλία που προτίθεται να πάρει, απάντησε:

«Δεν είναι καθόλου υπερβολικό. Έτσι θα πρέπει να προστατεύεται όποιος εργάζεται. Πηγαίνει ο αστυνομικός και δεν μπορεί τον κάθε κομπλεξικό να τον βρίζει. Οι αστυνομικοί έχουν και μάνες και πατεράδες και δεν περιμένουν από κάποιους τύπους, οι οποίοι εμφανίστηκαν ξαφνικά στον δημόσιο χώρο να τους βρίζουν γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν συνέπειες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ