Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση, μήνυμα του 112 σε τρία χωριά

Μάχη με τις αναζοπυρώσεις της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε, χθες Τετάρτη το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στον οικισμό Χορδάκι Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, καθώς παρότι οι ολονύκτιες προσπάθειες είχαν συμβάλει στο να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, οι ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν την κατάσταση.

Νωρίς το μεσημέρι, εκδηλώθηκε ξανά ένα σοβαρό μέτωπο στον Άγιο Ιωάννη, που κινητοποίησε ξανά το σύνολο των δυνάμεων, ενώ μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα που καλούσε τους κατοίκους του Αποδούλου να μετακινηθούν προς τον Φουρφουρά και τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να απομακρυνθούν προς Μάνδρες.

Όπως ανέφερε στο GOODnet.gr ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος βρίσκεται από χθες στα μέτωπα της πυρκαγιάς και συντονίζει τα θέματα πολιτικής προστασίας, είναι επικίνδυνη η νέα αναζωπύρωση λόγω των ανέμων και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο με τη συνδρομή και των 32 δασοκομάντος που έφτασαν στο νησί από την Αθήνα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ