Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Φόβοι για αναζοπυρώσεις

Μια εξαιρετικά δύσκολη και ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στον Πισσώνα Ευβοίας.

Η φωτιά έχει καλύψει ένα πολύ μεγάλο τμήμα της κεντρικής Εύβοιας και καταστρέφει το μοναδικό κομμάτι πευκοδάσους που είχε μείνει ανέγγιχτο από τις προηγούμενες καταστροφές που έχει βιώσει το νησί πριν από τρία χρόνια.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πάνω από 20 εναέρια μέσα ξεκίνησαν σε δύο κύκλους τις ρίψεις νερού από αέρος.

Συνεχή ήταν τα μηνύματα του 112 προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και όπου χρειάζεται να εκκενώσουν, όπως και συνέβη στο Αφράτι και στα Καμάρια.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος και η όποια υγρασία από τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν πλέον, έχει εξατμιστεί λόγω του θερμικού φορτίου. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ενώ έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Δορυφορικές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr

Εντολές εκκένωσης

Νωρίτερα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Αρμά, Καμαρίου και Καλυβιών, προς Χαλκίδα έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν παίρνουν μέρος 120 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων, 40 οχήματα, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα στη περιοχή ενεργούν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από documentonews.gr, ΕΡΤ, Newsit.gr