Καταδικάστηκε 75χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονης – Η συγκλονιστική αποκάλυψη στη δασκάλα της

Σε επτά χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 75χρονος που κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας 8χρονης μαθήτριας – συγγενικό του πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου κατ΄ εξακολούθηση ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι το Εφετείο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση προσέγγισης παθούσας. Σημειώνεται ότι, μετά την καταγγελία, ο ηλικιωμένος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές, ωστόσο μετά από λίγους μήνες και έπειτα από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, αποφασίστηκε να συνεχίσει την κράτησή του κατ, οίκον με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολακι).

Η ανήλικη αποκάλυψε τον εφιάλτη στη δασκάλα της

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης που προκαλεί φρίκη αποκαλύφθηκε τον Ιουνίου του 2022 όταν το κορίτσι, σε ηλικία 12 ετών, αποκάλυψε στην δασκάλα της τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του κατηγορούμενο, ο οποίος εκμεταλλευόταν ότι ήταν στενός συγγενής της και εμένα σε κοντινό διαμέρισμα, για να την κακοποιεί σεξουαλικά.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε η δασκάλα του κοριτσιού, η οποία έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη, η μαθήτριά της αποφάσισε να της μιλήσει μια εβδομάδα πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, μετά από μάθημα για το αναπαραγωγικό σύστημα μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας που είχε ως βασικό άξονα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

«Εκείνη την ημέρα θεώρησα σωστό να πω στα παιδιά ότι το σώμα μας είναι Ιερό και το σεβόμαστε, δεν αφήνουμε κανέναν να μας ακουμπάει και να μας φέρνει σε δύσκολη θέση, ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό αν συμβεί και θα πρέπει να βρουν το θάρρος να το πουν σε γονείς, δασκάλους κλπ. Αφού τελείωσε το μάθημα κατέβηκα στην είσοδο του σχολείου. Μετά από λίγα λεπτά ήρθαν οι φίλες του κοριτσιού και μια από αυτές μου είπε σοκαρισμένη “κυρία αυτό που είπατε το έχει περάσει η φίλη μας”, λέγοντας μου ότι “κάποιος την πείραξε”», κατέθεσε η δασκάλα.

Τρομαγμένη η μικρή

Η δασκάλα αντίκρισε την 12χρονη σε κατάσταση σοκ και τρομαγμένη και αμέσως την οδήγησε στο γραφείο της διευθύντριας και τη ρώτησε τι συνέβη.

«Μου είπε ότι “κάποιος μου κάνει πράγματα που δεν θέλω όταν πηγαίνω στο σπίτι”. Ρώτησα ποιος είναι και μου είπε ότι συμβαίνει όταν φτάνει στην πολυκατοικία και ότι αυτός ο άντρας είναι μακρινός συγγενής», ανέφερε και συνέχισε: «Μου είπε ότι γίνεται σε μια αποθήκη. “Με χαϊδεύει, με φιλάει, με βάζει να τον πιάνω”, ενώ μου ανέφερε για τα γεννητικά του όργανα. Η μαθήτρια μου είπε, επίσης, ότι συμβαίνει από τότε που έχει κλειδιά για το σπίτι της, δηλαδή τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης κόμπιαζε και ήταν πολύ φορτισμένη», είπε η δασκάλα του κοριτσιού.

«Έχουν συμβεί κι άλλα…»

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ειδοποίησαν τους γονείς της ανήλικης οι οποίοι σοκαρίστηκαν μόλις ενημερώθηκαν για όσα τους αποκάλυψε η ανήλικη. Ωστόσο, η εξομολόγηση της μαθήτριας στην δασκάλα της δε σταμάτησε εκεί, αφού την ίδια ημέρα την έπιασε ξανά και της αποκάλυψε ακόμα περισσότερα στοιχεία για την κακοποίηση της.

«Έφυγα για μάθημα και ανεβαίνοντας τις σκάλες με περίμενε ξανά η μαθήτρια. Μου είπε “κυρία έχουν συμβεί κι άλλα”. Πήγαμε σε μια άδεια τάξη. Μου λέει έχουν συμβεί χειρότερα από αυτά που σας είπα. Σε μικρότερη ηλικία, Τρίτη – Τετάρτη δημοτικού. “Ανέβαινα στον επάνω όροφο που μένει για να δω την προγιαγιά μου και όταν κοιμόταν η γιαγιά δεν με άφηνε να φύγω, μου έλεγε ότι ήθελε κάτι να μου δείξει στο δωμάτιο και μου έκανε εκεί χειρότερα”, μου είπε», ανέφερε η δασκάλα, ενώ σε ερώτησή της για το αν ο άντρας τη βίασε, η ανήλικη απάντησε θετικά.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ενημέρωσε ξανά τη διευθύντρια και τους γονείς ενώ άμεσα κίνησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν την Εισαγγελία ανηλίκων.

«Αγαπάω τον σύζυγό μου»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η σύζυγος του κατηγορουμένου η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι λατρεύει τον σύζυγό της και ότι δεν πιστεύει πως έπραξε τις πράξεις που κατηγορείται.

«Δε φοβάμαι τον σύζυγό μου αλλά τον λατρεύω. Δε με έχει χτυπήσει ποτέ, δε με έχει εξύβριση ποτέ. Ήμαστε 50 χρόνια μαζί, θα τον είχα διώξει αν είχε κάνει κάτι τέτοιο. Ο Θεός βλέπει και δεν αγαπάει το άδικο. Δεν το έκανε ποτέ αυτό ο άντρας μου, σκοτώνω άνθρωπο για αυτό. Η αποθήκη αυτή είναι που βάζω χάλια και σκούπες μου στην είσοδο της οικοδομής, πρόκειται για σκευωρία», είπε η μάρτυρας.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.