Κλήσεις δύο προσώπων από τον εισαγγελέα για την υπόθεση των υποκλοπών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης ο οποίος διερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού pretador), κάλεσε να καταθέσουν δυο μάρτυρες ως ύποπτοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι όμως ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.

Τα δυο πρόσωπα που κάλεσε ο κ. Ζήσης να καταθέσουν πήραν προθεσμία και αναμένεται να παράσχουν εξηγήσεις μέσα την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν γνωστοποιηθεί τα ονόματα τους. Πάντως, διευκρινίζεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες ως μάρτυρας.

Ο κ. Ζήσης, θα καλέσει και άλλους σε εξηγήσεις ως υπόπτους, ενώ έχει ήδη λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσεις από 40 μάρτυρες. Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει λάβει απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν ζητηθεί από εισαγγελικές αρχές άλλων χωρών για την επίμαχη υπόθεση.

Η εν λόγω έρευνα βρίσκεται στο τέλος της και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της ο κ. Ζήσης θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για τις επόμενες κινήσεις. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, το πολύ με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους (16.9.2024).