Κάτω Πατήσια: Στις φλόγες κατάστημα επίπλων στο ισόγειο πολυκατοικίας, απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες, κάηκαν αυτοκίνητα

Πύρινη κόλαση το βράδυ του Σαββάτου στα Κάτω Πατήσια, λόγω φωτιάς που ξεκίνησε, λίγο πριν τις 11, σε ισόγειο χώρο τριώροφης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς στο σημείο βρέθηκαν και επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα, αλλά και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα.

Η φωτιά ξέσπασε σε χώρο που στέγαζε κατάστημα επίπλων και για τον σκοπό αυτό, οι φλόγες εξαπλώθηκαν τόσο σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας, όσο και σε παρακείμενα οικήματα. Μάλιστα, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες από τον πρώτο όροφο, ενώ η μία παρελήφθη από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα. Κατά την κατάσβεση έγινε έλεγχος και στους υπόλοιπους ορόφους για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους, ενώ θα ακολουθήσει μελέτη στατικότητας σε ολόκληρο το οίκημα.

patisia_fotia2

Στο μεταξύ, η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 6 σταθμευμένα οχήματα, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στους εξωτερικούς χώρους διαμερισμάτων ((τέντες και παντζούρια), σε άλλες δύο πολυκατοικίες.