Το καρτέρι θανάτου στον Πειραιά - Ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί σε είσοδο πολυκατοικίας και κατάστημα πριν πυροβολήσει

Καρτέρι θανάτου είχε στήσει στα δύο θύματα είχε στήσει ο Τούρκος δράστης της εκτέλεσης στον Πειραιά έξω από σούπερ μάρκετ το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας σε τηλεοπτικά συνεργία ανέφεραν πως είχαν δει λίγο πριν από το συμβάν το δράστη να βρίσκεται κοντά στο σούπερ μάρκετ και να παρακολουθεί τις κινήσεις στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει αντιληπτό από κανέναν ότι ο δράστης παρακολουθούσε τα δύο θύματα.

Προσπάθησε να καλυφθεί σε είσοδο πολυκατοικίας και κατάστημα

Αρχικά κάποιοι από τους περίοικους είχαν δει το δράστη να κάθεται στην είσοδο μία πολυκατοικίας. «Άκουσα το μπαμ στις 5:30 το απόγευμα. Επειδή είχε πάρα πολύ κόσμο και αστυνομία με τα μηχανάκια να τρέχουν, δεν ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος. Τον είχα δει τον δράστη. Δεν μου άρεσε εκεί που καθόταν, σε ένα σκαλοπάτι εισόδου μιας πολυκατοικίας πολύ κοντά στο σουπερμάρκετ», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στη συνέχεια πήγε σε ένα παρακείμενο μαγαζί και ζήτησε να καθίσει σε μία καρέκλα στον εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα άλλη μαρτυρία ο δράστης «είπε στην κοπέλα δίπλα στην επιχείρηση ότι περιμένει κάτι φίλους του και ζήτησε να κάτσει σε μια καρέκλα που είχαν έξω μάλλον για να κρύβεται, για να καλυφθεί».

Λίγα λεπτά αργότερα τα δύο θύματα έφτασαν στο σημείο, μπήκαν στο σουπερμάρκετ και κατευθύνθηκαν προς το μανάβικο. Τότε ο εκτελεστής τους ακολούθησε και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ. Από τους πυροβολισμούς το ένα από τα θύματα έπεσε νεκρό, ενώ το δεύτερο τραυματίστηκε σοβαρά.

Τι είπε ο δράστης στους αστυνομικούς

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και τώρα οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το λόγο της εκτέλεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως πυροβόλησε τα δύο θύματα γιατί είχαν σκοτώσει στο παρελθόν έναν συγγενή του.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα διαμέρισμα επί της οδού Φραγκιάδων εξετάζοντας αν πρόκειται για το σπίτι στο οποίο έμεναν τα θύματα της ένοπλης επίθεσης.

Παράλληλα εξετάζονται τα σενάρια η εκτέλεση να συνδέεται είτε με διακίνηση ναρκωτικών, είτε με κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.