Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Εστάλη μήνυμα 112

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε, στις 15:30, σε εργοστάσιο με τηγάνια στην οδό Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της κ.Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με οσα μετέδωσε το protothema.gr, η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή φελιζόλ και πλαστικά. Μάλιστα η Πυροσβεστική αναμένεται να στείλει ελικόπτερο Erickson προκειμένου να βρέξει την περίμετρο έτσι ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Πάντως, ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα.

447757329_484132890856494_6481302913085176160_n

Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Το γεγονός ότι καίγονται ανοξείδωτα υλικά προκαλεί αγωνία για τοξικό νέφος. Σύμφωνα και με την πυροσβεστική, ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη.

Την ίδια στιγμή έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή, με την Τροχαία να επισημαίνει ότι έχει κλείσει ο παράδρομος της Εθνικής στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Καλυφτάκη.