Καιρός: Υποχωρεί η έντονη ζέστη σήμερα - Έρχεται εβδομάδα ακραίου καύσωνα

Άστατο αναμένεται σήμερα το σκηνικό του καιρού, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα πυκνώσουν και θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά των ηπειρωτικών και της Δυτικής Κρήτης αλλά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και τη Θεσσαλίας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το μεσημέρι, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 21 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 39, στις Κυκλάδες από 23 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 38 και στην Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Ιδιαίτερα στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως στο Κρητικό το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται κατά διαστήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καλλιάνος: Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα – Έρχονται 42άρια

Νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν πάνω από 42 βαθμούς Κελσίου θα πλήξουν τη χώρα, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό «κόλασης» την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, η θερμοκρασία χτύπησε «κόκκινο» και την Πέμπτη (6.6.24) έφτασε και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε Σύμη και Λίνδο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, όπως όλα δείχνουν, νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να μην αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που βλέπουμε, θα ζήσουμε μια κολασμένη εβδομάδα», δήλωσε χθες στο Live News ο Γ. Καλλιάνος.

Από τη Δευτέρα το θερμότερο θα αρχίσει να ανεβαίνει με τον υδράργυρο την Παρασκευή (14/6) να εκτοξεύεται πάνω από τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα η υψηλότερη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη και την Τετάρτη στους 40. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στους 42.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή (7/6)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου, στα ανατολικά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και στα θαλάσσια μεμονωμένων καταιγίδων και βαθμιαία γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και τοπικα στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και τοπικά στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός έως και την Τρίτη (11/6)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 33 και στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6 και στη βόρεια Ελλάδα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.