Θρίλερ στη Σύμη: Όλα τα σενάρια ανοιχτά για την εξαφάνιση του Μόσλεϊ - Άφαντος σε ένα μικρό νησί, πού ψάχνουν

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης στη Σύμη.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, με τη συνδρομή και κλιμακίου από την Αθήνα.

Εκτός από το ελικόπτερο που απογειώθηκε από την Αθήνα και μετά το τελευταίο φως αποχώρησε για τη βάση στη Ρόδο, για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις Aρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές.

Στις έρευνες συμμετείχαν χθες 7 πυροσβέστες και 1 όχημα, ενώ υποστήριξη παρείχε η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

Κινήσεις του παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail φαίνεται να εντόπισαν οι Αρχές, που έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τις κάμερες της περιοχής.

Ο Μόσλεϊ βρίσκεται στη Σύμη με τη σύζυγό του για διακοπές. Είχε βγει για πεζοπορία στο νησί από την παραλία του Αγίου Νικολάου αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι ο Μόσλεϊ δεν είχε μαζί του το κινητό του.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αγαπητό παρουσιαστή στη Βρετανία. Τα ΜΜΕ της χώρας έχουν την εξαφάνισή του πρώτο θέμα, με τη Mirror να κάνει live την κάλυψη της υπόθεσης.

Σύμη: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές – Από καρδιακή προσβολή μέχρι… δάγκωμα φιδιού

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στην Daily Mirror σχετικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στο επίκεντρο βρίσκεται η περιοχή του μονοπατιού που εκτιμούν ότι θα ακολουθούσε ο Μάικλ Μόσλεϊ από την παραλία του Αγίου Νικολάου προς το Πέδι. Λόγω των πολλών ωρών που έχουν περάσει από τη στιγμή της εξαφάνισης, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε άλλα μέρη του νησιού.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο παρουσιαστής να γλίστρησε και να έπεσε, ίσως λόγω καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται είτε να είχε κάποιο ατύχημα και να έπεσε από ύψος, είτε να τον δάγκωσε φίδι.

Ο παρουσιαστής και η σύζυγός του έκαναν διακοπές στη Σύμη, διαμένοντας στο σπίτι φιλικού ζευγαριού. Ο 67χρονος και η γυναίκα του ήταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι, όταν ο παρουσιαστής αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι όπου διέμενε, στην περιοχή Πέδι της Σύμης.

Μάρτυρας: «Τον είδα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με έναν ηλικιωμένο»

Μια γυναίκα είδε τον γιατρό και παρουσιαστή λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση. Η ίδια περιέγραψε στην ΕΡΤ: «Στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό».

Η γυναίκα διευκρίνισε ότι πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Ανατροπή με το κινητό τηλέφωνο του Άγγλου παρουσιαστή

Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι ο Μόσλεϊ είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο στην παραλία. Ωστόσο, στη συνέχεια το BBC έγραψε ότι η συσκευή εντοπίστηκε στο μέρος όπου διέμεναν με τη γυναίκα του.

Μια σελίδα στο Facebook στη Σύμη κοινοποίησε φωτογραφία του δρ. Μόσλεϊ ο οποίος φορούσε μπλε πόλο, καπέλο και γυαλιά ηλίου, ζητώντας πληροφορίες.

Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ: Οι πολλαπλές διακρίσεις και το Βραβείο Emmy

Ο 67χρονος τηλεοπτικός γιατρός δρ Μάικλ Μόσλεϊ είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «This Morning» και το «The One Show». Είναι, επίσης, οικοδεσπότης του podcast «Just One Thing» για την υγεία στο BBC και αρθρογράφος στην Daily Mail.

Ο Μόσλεϊ είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους τηλεοπτικούς γιατρούς στη Βρετανία. Γεννημένος στην Καλκούτα της Ινδίας από πατέρα τραπεζίτη, φοίτησε σε οικοτροφείο στην Αγγλία από την ηλικία των 7 ετών. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά στο New College της Οξφόρδης, πριν εργαστεί για δύο χρόνια ως τραπεζίτης στο City του Λονδίνου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική, σκοπεύοντας να γίνει ψυχίατρος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital, που σήμερα αποτελεί μέρος της Ιατρικής Σχολής του UCL.

Ο Μόσλεϊ εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και, αφού έκανε παραγωγή εκπομπών για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, έγινε παρουσιαστής. Είναι παραγωγός πολλών επιστημονικών προγραμμάτων στην τηλεόραση και ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βρετανία.

Ο παρουσιαστής έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις για το έργο του και τιμήθηκε με το Βραβείο Emmy.

Στον τηλεοπτικό γιατρό-παρουσιαστή αποδίδεται η δημιουργία της δίαιτας «5:2» ως τρόπο απώλειας βάρους, η οποία περιλαμβάνει δύο ημέρες νηστείας κάθε εβδομάδα. Έχει, επίσης, υποστηρίξει τη δίαιτα «The Fast 800», η οποία περιστρέφεται γύρω από γεύματα μεσογειακού τύπου και διαλειμματική νηστεία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Ο δρ Mόσλεϊ έχει τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Clare Bailey Mosley, η οποία είναι επίσης γιατρός, συγγραφέας και αρθρογράφος για θέματα υγείας.