«Βρισκόμουν σε άμυνα», λέει ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό ληστή στο Κιλκίς

Σε κατάσταση άμυνας υποστηρίζει ότι βρίσκονταν ο 54χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές στο Κιλκίς όπου, το βράδυ της Δευτέρας, πυροβόλησε με την καραμπίνα κατά των τεσσάρων ατόμων που αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα ένας 45χρονος να χάσει τη ζωή του.

Ο 54χρονος που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο καθώς τα άτομα έφτασαν το βράδυ στη στάνη του και απειλούσαν ότι θα τον σκότωναν.

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άδικη επίθεση εναντίον του και εξ αυτού του γεγονότος βρισκόταν σε άμυνα. Ο εντολέας μου κοιμόταν σε ένα δωμάτιο 2χ2 που έχει πλησίον του στάβλου του όταν άκουσε φωνές που έλεγαν “θα σε σκοτώσω, δε θα βγεις ζωντανός από εδώ, θα σου πάρουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις, κλπ”. Τρόμαξε και ενήργησε με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 54χρονος κατείχε νόμιμα την καραμπίνα και για αυτόν τον λόγο δεν διώκεται για παράνομη οπλοφορία.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, όλα έγιναν στις 22:30, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία, που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά, τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα τούς εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.