Λαμία: Ο ΕΦΕΤ ετοιμαζόταν να ελέγξει το εργοστάσιο που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Μία νέα πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας για το εργοστάσιο στη Λαμία που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή του ALPHA, T-Live, o ΕΦΕΤ είχε προγραμματίσει έλεγχο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης και κάηκε ολοσχερώς για να διερευνηθεί αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Ζαμπέλας, κλιμάκιο είχε πάει στο εργοστάσιο το Σάββατο για να πάρει δείγματα από τα γεύματα, αλλά το τμήμα παραγωγής της εταιρείας ήταν κλειστό. Τελικά, ο έλεγχος προγραμματίστηκε για σήμερα Δευτέρα, όμως τον πρόλαβαν οι εξελίξεις με τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο.

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων.

Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπέλας.

Πάντως, στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε, αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακοί έλεγχοι τόσο σε δείγματα που ελήφθησαν την Παρασκευή όσο και σε δείγματα από τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν.

Το mail που εστάλη στα σχολεία για τα γεύματα

Παράλληλα, η ίδια εκπομπή παρουσίασε ένα mail, που όπως υποστηρίζει εστάλη το Σάββατο στα σχολεία της Λαμίας που παρουσίασαν κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης μετά τα σχολικά γεύματα που δόθηκαν στα παιδιά, σύμφωνα με το οποίο η διαδικασία θα συνεχιζόταν κανονικά.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στο εργοστάσιο

Παραγγελία για να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο στη Λαμία απέστειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά:

«Προς την κ. Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας

Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη».