Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά των Επιταφίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στις Μητροπόλεις  Αθηνών και Θεσσαλονίκης. 

Στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στη Μητρόπολη Αθηνών,χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικού κόσμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και πλήθος πολιτών.

Αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονταν έξω από τον τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Ο Επιτάφιος έφτασε έως την πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η συνάντηση των Επιταφίων στην Αριστοτέλους

Για πρώτη φορά πέντε επιτάφιοι από ενορίες της Θεσσαλονίκης συναντώνται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για τη Μεγάλη Παρασκευή, στην κορύφωση του Θείου Δράματος της Ορθοδοξίας.

 Οι Επιτάφιοι της Μητρόπολης, του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, της Παναγίας Χαλκέων, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Ιωάννου του Τρανού συναντήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης,  μια ιστορική στιγμή για την συμπρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το Thestival, η ιστορική αυτή συνάντηση των Επιταφίων έγινε σε κλίμα συγκίνησης και υπό το εγκώμιο του Επιταφίου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής “Ω γλυκύ μου έαρ” στην πλατεία Αριστοτέλους, με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την τουριστική προώθηση της Θεσσαλονίκης ως θρησκευτικού προορισμού τις ημέρες του Πάσχα.