Ο καρδιοχειρουργός απαντά στις καταγγελίες: «Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο - Με εκδικούνται, τους χαλάω την πιάτσα»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο παιδοκαρδιοχειρουργός, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ερευνάται από τις Αρχές ύστερα από καταγγελίες γονέων για τον θάνατο 15 παιδιών.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο «Βήμα της Κυριακής», ο παιδοκαρδιοχειρουργός φέρεται να έχει καταγγελθεί από γονείς παιδιών για τον θάνατο 15 ασθενών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, όπου τα υπέβαλε σε επεμβάσεις.

Μιλώντας στο Mega, ο παιδοκαρδιοχειρουργός, ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία εναντίον του, δεν έχει απευθυνθεί κανένας γονέας σ’ αυτόν κι όλο το σκηνικό έχει στηθεί από άλλον παιδοκαρδιοχειρουργό, επειδή «χαλάω την πιάτσα», καθώς έκανε πολλές από τις επεμβάσεις αφιλοκερδώς.

«Δεν έχω 15 θανάτους, καμία καταγγελία εις βάρος μου -Τους χάλασα την πιάτσα»

Για σκευωρία σε βάρος του από άλλους γιατρούς μίλησε ο καρδιοχειρουργός που ειδικεύεται σε παιδιά. Υποστήριξε ότι τον πολεμούν γιατί… χαλάει την πιάτσα, καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει περίπου 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ περίεργα, δύσκολα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται από 1,7% έως και 2,3%. Εχω μια τράπεζα δεδομένων, μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω» τόνισε αρχικά, μιλώντας στο «Live News».

«Δεν έχω 15 θανάτους» είπε χαρακτηριστικά ο καρδιοχειρουργός, και κληθείς να απαντήσει αν πήγαν γονείς και τον κατήγγειλαν ή απευθύνθηκαν στον ίδιο, τόνισε χαρακτηριστικά «τίποτα, κανείς».

«Όταν τα παράτησα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Εγώ δεν τρομάζω από κανέναν, μόνο από τον Θεό. Υπάρχει διαφάνεια. Ολα τα στοιχεία μπορεί να τα δει ο εισαγγελέας. Να δει για το αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα», πρόσθεσε.

Τους έχω χαλάσει την πιάτσα…

Όσον αφορά στον υποκινητή της σκευωρίας σε βάρος του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει «ήταν ένας συνάδελφος πρώην διευθυντής. Θεωρώ ότι είναι η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Ξεκίνησαν από το ’19-’20 και μετά οι επιστολές, ανώνυμες καταγγελίες, χωρίς υπογραφές, χωρίς τίποτα. Είναι θέμα εκδίκησης. Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Κι έρχεται ένας με μια παγκόσμια φήμη, προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά, δεν ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει κι από την τσέπη του για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι… Τους έχω χαλάσει την πιάτσα, είναι απλά τα πράγματα», κατέληξε ο γιατρός.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, ύστερα από τις καταγγελίες ξεκίνησε σχετική έρευνα από το υπουργείο Υγείας και συνεχίστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Κατά την ίδια πηγή, έγινε μία παραγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, προκειμένου να ερευνηθεί ποια παιδιά έχουν πεθάνει και τι ακριβώς αναφέρουν οι γονείς τους.