«Ημέρες Θάλασσας 2023»: Δωρεάν περιήγηση με ηλεκτρικά ποδήλατα στον Πειραιά

Ξεκινούν απο αύριο Τετάρτη οι δωρεάν βόλτες με ηλεκτρικό ποδήλατο στα αξιοθέατα και τις γειτονιές του Πειραιά, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2023».

Η δράση, που διοργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του δήμου Πειραιά «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝ», θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες των εκδηλώσεων, να πάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα και να περιηγηθούν στις γειτονιές της πόλης αλλά και τα αξιοθέατά της.

Σημειώνεται οτι οι δωρεάν βόλτες θα γίνονται καθημερινά, έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου, ενώ στην ξεχωριστή αυτή δράση με τίτλο «Explore Piraeus by bike» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα από την πλατεία Κοραή, από τις 10 το πρωί, ενώ θα πρέπει να τα παραδίδουν έως τις 9 το βράδυ.

Συγκεκριμένα όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

-Μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή BIKESHARING, να επιλέγουν ως περιοχή δικτύου τον δήμο Πειραιά και να κάνουν εγγραφή στην υπηρεσία ή είσοδο εφόσον διαθέτουν λογαριασμό. Στην συνέχεια, αφού σαρώσουν τον QR Code που βρίσκεται στην ηλεκτρονική κλειδαριά του ποδηλάτου, το ποδήλατο είναι έτοιμο για χρήση.

-Για την επιστροφή του ποδήλατου, αφού παρκάρουν το ποδήλατο στο σημείο από όπου παρελήφθη, στην πλατεία Κοραή, απλώς κλειδώνουν χειροκίνητα την κλειδαριά για να ολοκληρωθεί η παραλαβή.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr