Ενοχή του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό ζητά ο εισαγγελέας

Την ενοχή του λέκτορα του ΑΠΘ που δικάζεται εδώ και μήνες σε δεύτερο βαθμό κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό, της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της ζήτησε ο εισαγγελέας.

 

«Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές ακόμη και τον πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά, την σκληρότητα και αναλγησία, επέδειξε πλήρη περιφρόνηση προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής».

Αυτό ανέφερε απευθυνόμενος προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας της έδρας Λεωνίδας Νικολόπουλος στην αγόρευσή του που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Πρόκειται για «σκληρή αδήριτη πραγματικότητα, δεν είναι σενάρια, υποθέσεις και εικασίες» είπε ο εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι οι δίδυμοι θάνατοι προήλθαν από δηλητηρίαση με αρσενικό που χορήγησε ο κατηγορούμενος λέκτορας στο νερό το οποίο κατανάλωσαν οι δύο γυναίκες.

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών. Ο 51χρονος κατέστη κατηγορούμενος και προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε δις ισόβια.

«Κερνούσε δηλητήριο σύζυγο και γιαγιά»

«Κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θάνατο της 85χρονης είπε ότι επρόκειτο για «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθεια του κατηγορούμενου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και να φανεί ότι οι θάνατοι οφείλονται στην τροφή που κατανάλωναν οι γυναίκες την οποία επιμελείτο αποκλειστικά η μητέρα της 34χρονης και κόρη της ηλικιωμένης.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι οι δύο θάνατοι οφείλονται στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό στο εξοχικό της οικογένειας στη Χαλκιδική και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών. Ειδικά για τις τροφές, είπε ότι θα έπρεπε να είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες για να ενοχοποιηθούν αυτές για τους θανάτους.

Το κίνητρο

Αναφερόμενος στο κίνητρο ο εισαγγελέας Εφετών στάθηκε στις προβληματικές σχέσεις που είχε ο 51χρονος με τη γυναίκα του με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδί.

Ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μεταπτυχιακή φοιτήτρια και με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί. Για την φοιτήτρια τόνισε ότι είχε κομβικό ρόλο στη διαδρομή της υπόθεσης. «Είχε αποκτήσει συναισθηματική σχέση μαζί της, ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια. Ο γάμος του έπρεπε να διακοπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η απολογία του κατηγορούμενου, όπου ο ίδιος ακολούθησε την γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, τις οποίες χαρακτήρισε έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες.

Αμφισβήτησε τις εκτεταμένες εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αφήνοντας αιχμές για αυθαιρεσίες, ενώ διέψευσε ότι ήταν προβληματική η σχέση του με την 34χρονη.

Ομολόγησε τη σχέση που είχε συνάψει, λέγοντας ότι ήταν καθαρά σαρκικής φύσεως χωρίς συναισθηματική αξία.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης