Τραγωδία στην Άρτα: Στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος του στο αυτοκίνητο

Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου στην Άρτα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε.

Ο 37χρονος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης νοσηλευόταν φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Σημειώνεται πως σε ειδικό θάλαμο βρίσκεται και η μητέρα του 5,5 μηνών βρέφους, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της και ψυχολόγους.

Στο μεταξύ η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση. Το πνευμονικό οίδημα είναι απόρροια της θερμοπληξίας και της υποξίας (έλλειψη οξυγόνου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Ο πατέρας του βρέφους, όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί κατέρρευσε στο νοσοκομείο ενώ και η μητέρα του παιδιού λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την τραγωδία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Mega, ο πατέρας είναι συντετριμμένος και φέρεται να τόνισε για το περιστατικό: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».

Ο πατέρας δηλαδή επί της ουσίας λέει πως σχεδόν αμέσως αφότου έφυγε από το σπίτι, είχε ήδη ξεχάσει ότι είχε μαζί του το κοριτσάκι του. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί δεν πήρε το δρόμο για τον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά αυτόν που έπαιρνε καθημερινά για να πάει στη δουλειά του.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ο 37χρονος

Το βράδυ της Τρίτης (9/5) ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 37χρονο πατέρα του μωρού ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους. Νωρίτερα το μεσημέρι ο 37χρονος μεταφέρθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Λαμπράκη, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου (σ.σ. του 37χρονου πατέρα) και της μητέρας (σ.σ. του βρέφους)»

Όπως είπε ο 37χρονος ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είπε μόνο «καλύτερα να μην είχε συμβεί το γεγονός» και ότι «θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του»

Θα γίνει βάφτιση πριν την κηδεία του βρέφους

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη. Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει. Για το λόγο αυτό θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

«Ο γιος μου έχει πάθει σοκ» λέει ο παππούς του βρέφους

Την ίδια ώρα, ο παππούς του μωρού και πατέρας του 37χρονου μίλησε στον Alpha, μην μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του.

«Δεν μπορεί ακόμα να… έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου» δήλωσε ο πατέρας του 37χρονου.

«Το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά…»

«Μια χαρά ήταν, είχαν ένα παιδάκι κι είχαν και την δουλειά τους. Πήγαιναν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, τώρα από εκεί και πέρα… Λένε ότι έμεινε μέσα, ότι το ξέχασε. Το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά…» είπε από την πλευρά του θείος της 27χρονης μιλώντας στο Mega.

Σχετικά με τον 37χρονο τόνισε ότι: «Μια χαρά παιδί ήταν, δεν είχαν προβλήματα» ενώ για το περιστατικό ανέφερε: «Όταν σχόλαγε η κοπέλα πήγαινε κι έπαιρνε το παιδί από τον παιδικό σταθμό».